BLOG

Πώς να καταστρέψετε την ιστοσελίδα σας σε 10 απλά βήματα.

10 Λάθη που βλάπτουν την ιστοσελίδα

Τί πρέπει να προσέξετε σε μια ιστοσελίδα

Υπάρχουν αναρίθμητα πιθανά λάθη ή τεχνικά προβλήματα που κάποια από αυτά  θα μπορούσαν να σας απασχολήσουν στην ιστοσελίδα σας, αλλά στην πλειοψηφία τους είναι εύκολα αναστρέψιμα. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες εντελώς καταστροφικές ενέργειες και επιλογές που μπορούν να βλάψουν σοβαρά την ιστοσελίδα και ενίοτε την εικόνα ολόκληρης της επιχείρησής σας.

Ο απόλυτος οδηγός για να καταστρέψετε αποτελεσματικά την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας.

Σε περίπτωση που είστε αποφασισμένοι να καταστρέψετε την ιστοσελίδα σας προκαλώντας  τη μέγιστη δυνατή ζημιά,  είτε στο λειτουργικό, είτε  στο τεχνικό κομμάτι  ή ακόμα και  στην κατάταξη παρουσίασης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης, σας παραθέτουμε ένα απλό και χρηστικό οδηγό με εγγυημένη αποτελεσματικότητα.

  1. Χρησιμοποιήστε λέξεις όπως «οι καλύτεροι», «best» «top» «number one», ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν πόσο φανταστικοί και τέλειοι είστε. Σίγουρα, οι μηχανές αναζήτησης θα σας τοποθετήσουν στο τέλος των αποτελεσμάτων μιας και υπάρχουν και άλλες χιλιάδες ιστοσελίδες με τις ίδιες ακριβώς λέξεις στους τίτλους και σε keywords. Το βασικό στοιχείο για να μην αφήσετε περιθώρια να ανακάμψει η ιστοσελίδα είναι να θυμάστε ότι για εσάς αυτή δεν είναι μέσο επικοινωνίας, αλλά μέσο διαφήμισης, οπότε συνεχίστε να την προσανατολίζετε εγωκεντρικά.
  2. Στοιβάξτε όσο το δυνατόν περισσότερα keywords και hashtags. Για μεγαλύτερη αποτυχία χρησιμοποιήστε το ίδιο keyword για περισσότερες από μια εσωτερικές σελίδες της ιστοσελίδας σας. Έτσι οι μηχανές αναζητήσεις θα βλέπουν τις δυο υποσελίδες ως ανταγωνιστές μεταξύ τους.
  3. Βρείτε λίγο ακόμα ελεύθερο χώρο στην αρχική σελίδα και γεμίστε τον. Γενικά, γεμίστε τη με κινούμενα γραφιστικά, βίντεο, φωτογραφίες, άσχετες φωτογραφίες, μεγάλους χρωματιστούς τίτλους που αναβοσβήνουν. Το να κάνετε την ιστοσελίδα σας εμποροπανήγυρη -πέρα από ότι είναι κακαίσθητο- την καθιστά απίστευτα αργή και άρα άμεσα απορριπτέα από τις μηχανές της Google.
  4. Θεωρήστε ότι φωτογραφίες είναι διακοσμητικές. Μα σοβαρά τώρα ποιος τις κοιτάει; Προφανώς, θα χρησιμοποιήσετε φωτογραφίες που βγάλατε με το κινητό σας , θα «τις τραβήξετε» λίγο, κάπως θα χωρέσουν, τη γενική εικόνα να δείχνουν. Να μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήστε φωτογραφίες από αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα. Δεν έχει σημασία που η ιστοσελίδα σας αναφέρεται σε φωτιστικά ή έπιπλα - μια φωτογραφία της Ακρόπολης και του Παρθενώνα πάντα συγκινεί σωστά; 
  5. Δοκιμάστε DΙΥ πρακτική κάθε φορά που υπάρχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα ή θέλετε να κάνετε μια πιο σοβαρή αλλαγή. Μπείτε στο «advanced» και πατήστε το κάθε κουμπί για να δείτε τί θα γίνει. Επίσης, μπορείτε να βάλετε το γιο ή τον ανιψιό σας - που είναι νέο παιδί και όλη μέρα στο κινητό και στον υπολογιστή του είναι - να σας το φτιάξει. Έχετε καλές πιθανότητες να «κρεμάσει» η ιστοσελίδα, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Σίμος (ο πιο ζεν μηχανικός της ομάδας μας). 
  6. Μην δώσετε καμία ιδιαίτερη σημασία στα κείμενα της ιστοσελίδας σας. Στην τελική ποιος θα κάτσει να τα διαβάσει; Μπορείτε εύκολα να γράψετε δυο - τρεις ή και δέκα παραγράφους -  σε COMIC SANS που είναι και ευχάριστη γραμματοσειρά- για να τις προσθέσετε τη σελίδα σας. Υπάρχει βέβαια και η εναλλακτική να κάνετε copy - paste σχετικά κείμενα  από άλλες ιστοσελίδες ανταγωνιστών ή ακόμα καλύτερα από τη Wikipedia. Για τις υπόλοιπες γλώσσες εννοείται ότι θα χρησιμοποιήσετε το Google translate.
  7. Θεωρείστε ότι η ιστοσελίδα σας είναι σαν το παλιό καλό κρασί. Όσο περισσότερο καιρό την έχετε τόσο περισσότερο ωριμάζει …και απαρχαιώνεται. Σίγουρα, έτσι θα  «τρέχει» μεν αργά, αλλά  σταθερά προς την καταστροφή της. Άλλωστε μπορεί να μην ανταποκρίνεται στα νέα standards και κριτήρια των αλγορίθμων, αλλά  θα έχει μόνιμα το μαγικό αριθμό - 404- στις περισσότερες υποσελίδες. 
  8. Μην ασχοληθείτε με την ασφάλεια της ιστοσελίδα σας, μην απευθυνθείτε σε ειδικούς, μην κάνετε ενημερώσεις ασφαλείας, ούτε να εγκαταστήσετε πρωτόκολλα κρυπτογράφησης που διασφαλίζουν την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων.  Αφήστε την στο έλεός της και παρακολουθήστε τα κακόβουλα λογισμικά να τη μετατρέπουν σε ιστοσελίδα - «ζόμπι» και να τη χρησιμοποιούν για να στέλνουν ιούς ή spam σε άλλες υγιείς ιστοσελίδες και μάλιστα έτσι  μπορεί και να θέσετε και ολόκληρο το server εκτός λειτουργίας.
  9. Μην σκεφτείτε καθόλου πώς θα εμφανίζεται η ιστοσελίδα στα κινητά τηλέφωνα. Στο κάτω- κάτω είναι τηλέφωνα και ποιος θα τα χρησιμοποιήσει για να επισκεφθεί ιστοσελίδες; Θέστε την ιστοσελίδα εκτός smartphones  και tablets και μην επενδύσετε σε responsive design. Όχι μόνο θα μειώσετε την επισκεψιμότητα και αξιοπιστία της επιχείρησής σας, αλλά και σχεδόν κανείς δεν θα ασχολείται με την ιστοσελίδα σας.
  10. Το πλέον κρίσιμο και σημαντικότερο βήμα που πρέπει να κάνετε για να επιτύχετε την πλήρη καταστροφή αποκλείοντας την υγιή κυκλοφορία στην ιστοσελίδα σας, απαγορεύοντας την είσοδο σε πιθανούς πελάτες και κατακρημνίζοντας τα στατιστικά σας στα Τάρταρα  είναι να μην επενδύσετε χρήματα και χρόνο στην ιστοσελίδα σας. Θυμηθείτε τον ταλαντούχο ανιψιό σας που παίζει όλη μέρα  Call of Duty και League of Legends και αναθέστε του να κατασκευάσει την ιστοσελίδα σας. Κρίσιμο είναι να τη φιλοξενήσετε δωρεάν ή με συμβολικό αντίτιμο  σε κοινόχρηστους servers. Επίσης, το σημαντικότερο είναι να μην ασχοληθείτε ποτέ μα ποτέ με τη συντήρηση και αναβάθμιση της ιστοσελίδας σας. Μην ενδώσετε σε υπηρεσίες όπως υποστήριξη και αντίγραφα ασφαλείας. Τέλος, εάν σκέφτεστε να προωθήσετε κάπως τη σελίδα σας αγοράστε μια λίστα e-mail (email list). Είναι το τελευταίο πράγμα που θα εκτιμηθεί από όλους, παρεκτός και θέλετε να γίνετε επαγγελματίας spammer.

Ηθικό δίδαγμα: Ασχοληθείτε με την ιστοσελίδα σας. Αφιερώστε χρόνο και προσοχή . Είναι εσφαλμένη η εντύπωση -και καταστροφική ταυτόχρονα- ότι μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής μιας ιστοσελίδας ο κάτοχός της δεν χρειάζεται να ασχολείται με το κατασκευαστικό και λειτουργικό σύστημά της.

 

Οι ταχύτατες εξελίξεις και αλλαγές στο χώρο του διαδικτύου, διαμορφώνουν συνεχώς νέα δεδομένα που αφορούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τους ιστοτόπους γενικότερα. Εάν η ιστοσελίδα δεν συμβαδίζει με αυτές τις αλλαγές, σύντομα απαρχαιώνεται και τίθεται στο περιθώριο. 

 

Επομένως, κάθε ιστοσελίδα οφείλει να αναπροσαρμόζεται και για το λόγο αυτό καθίσταται απολύτως απαραίτητη η ανανέωση, αναβάθμιση και συντήρησή της. 

Γιατί η συντήρηση και ανανέωση της ιστοσελίδας είναι απαραίτητη;

Η συντήρηση και η ανανέωση της ιστοσελίδας διασφαλίζουν την αρχική επένδυση για την κατασκευή της και προφυλάσσουν από το να απαξιωθεί η ιστοσελίδα και να προκαλέσει ζημία στην ίδια την επιχείρηση. Στην ουσία διασφαλίζεται όχι μόνο το κόστος επένδυσης κατασκευής της, αλλά και η αξιοπιστία της επιχείρησης.

 

Οι διεθνείς πρακτικές πλέον απαιτούν την ανανέωση του λογισμικού της ιστοσελίδας τουλάχιστον μία φορά κάθε τρίμηνο. H καθιερωμένη συντήρηση μιας ιστοσελίδας, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) στο οποίο έχει δημιουργηθεί, είναι απαραίτητη για την σωστή της λειτουργία, την άριστη εμπειρία χρήσης και την υψηλή της κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.


Η ανανέωση και συντήρηση της ιστοσελίδας είναι υψίστης σημασίας ζήτημα καθώς εκτός του ότι καθιστά την ιστοσελίδα “γρήγορη”, λειτουργική ασφαλή και αξιόπιστη, την καθιστά παράλληλα ανταγωνιστική και ελκυστική προς τους χρήστες.

 

Επίσης, οι μηχανές αναζήτησης προβάλλουν στις υψηλές θέσεις ταξινόμησης τις ιστοσελίδες εκείνες που είναι σύγχρονες με τα τεχνικά κριτήρια της εποχής τους.

 

Παράλληλα, οι ενέργειες ψηφιακού μάρκετινγκ και SEO (content marketing) αποδίδουν καλύτερα όταν η ιστοσελίδα που προωθείται έχει συντηρηθεί και προφανώς αυτή εμφανίζεται στις υψηλές κατατάξεις των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

 

Η TRP αναλαμβάνει με γνώση και υπευθυνότητα την ανανέωση και συντήρηση της υφιστάμενης ιστοσελίδας σας. 

 

 Η εταιρεία TRP ακολουθεί και εναρμονίζεται με τις αλλαγές αλλά και τις νέες τάσεις στο διαδίκτυο (Core Web Vitals) σκοπό να προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες της. Εκτός από τη συντήρηση και ανανέωση υφιστάμενης ιστοσελίδας η TRP διαθέτει υπηρεσίες ετήσιου συμβολαίου για συντήρηση ιστοσελίδων και eshop.

TRP- Υπηρεσίες SEO με ουσιαστικά αποτελέσματα.

Στην TRP  γνωρίζουμε και εφαρμόζουμε με επιτυχία όλες τις ορθές πρακτικές για SEO. Είμαστε μια έμπειρη ομάδα που μπορούμε να αναλάβουμε στο σύνολο της την ιστοσελίδα σας και να επιτύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα αξιοσημείωτα και μετρήσιμα αποτελέσματα. 

 

 Συμμεριζόμαστε την αγωνία σας για να ξεχωρίσει η ιστοσελίδα σας και μπορούμε υπεύθυνα να αναλάβουμε τη βελτιστοποίηση του ιστοτόπου σας. Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά η ηλεκτρονική σας επιχείρηση και αναζητάτε ένα ικανό συνεργάτη να σας βοηθήσει να αποδώσει η προσπάθεια σας επικοινωνήστε μαζί μας.  Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε.

Let’s work together!

δείτε ακόμα